1 Haziran 2010 Salı

İsrail'in Saldırısı, Barışa Bir Şans, Antisemitizme Hayır!..

Açık Radyo Punk'Art programı yapımcısı Daghan Irak'ın katkılarıyla:

Mayıs 2010'da, aralarında insan hakları aktivistlerinin, Müslüman, Hristiyan ve Musevi din adamlarının, sanatçıların, Nazi soykırımından kurtulanların da bulunduğu farklı seslerden, renklerden ve hayat görüşlerinden onlarca kişi insani yardım ulaştırmak ve dünyanın dikkatini işgal altındaki insanların dramına dikkat çekmek için altı gemiyle Gazze'ye doğru yola çıktılar.

Uluslararası sularda İsrail ordusunun baskınına uğrayan gemilerde siviller saldırıya uğradı. Ölü ve yaralı sayısı da, gemilerin akıbeti gibi belirsiz.

Aynı gün ülkemizin güneydoğusunda otuz yıldır kapanmayan yaranın biraz daha kanadığını haber aldık.

Sonrasında, her geçen saniye daha fazla nefrete, ırkçılığa, militarizme ve şovenizme dönüşen bir gürültü aklımızı, beynimizi, algımızı, dünyamızı kapladı.

Bizler, son yarım yüzyılı kana, öfkeye ve nefrete bulanmış bu toprakların çocukları olarak nefes alabilmek için savaş ve nefret bulutunu kenara itmek ve barışın sesini yükseltmek gerektiğine inanıyoruz.

Kendini bildiğinden beri savaşa tanıklık etmiş ve savaşın hiçbir şeyi çözmediğini, aksine nefreti bir çığ gibi büyüttüğünü gören insanlar olarak artık barışa bir şans verilmesini istiyoruz.

Bu nedenle, Açık Radyo programcıları olarak sesimizi “Barışa Bir Şans” için çıkaracağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder